Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Békéscsaba - Árpád Fürdő - Békéscsaba

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Békéscsaba

Békéscsaba - Árpád Fürdő

Elérhetőségek

Cím: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 3.
Tel.: + 36 66 549 800
Mobil:
Fax: + 36 66 549 803
E-mail:
Honlap:
GPS: LAT: 46.680762, LON: 21.101405

Nyitvatartás

Nyitva tartási idő az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben

Téli szezonban:
január 1 - április 20, illetve október 1- december 31 között
6.oo órától 20.oo óráig

Nyári szezonban:
május 1 - június 14, illetve augusztus 25 - szeptember 16 között
6.oo órától 20.oo óráig
június 15 - augusztus 24 között
6.oo órától 21.oo óráig

Pénztári nyitva tartás:
május 1 - június 14, illetve augusztus 25 - szeptember 16 között
6.oo órától 19.oo óráig
június 15 - augusztus 24 között
6.oo órától 21.oo óráig

A város szívében 1922-ben létesült Árpád Fürdő az elmúlt évek korszerűsítéseinek köszönhetően 10 medencéjével, gyógy- és wellness szolgáltatásaival teljesen megújulva várja vendégeit.

Fotók

Békéscsaba - Árpád Fürdő - Békéscsaba - Árpád Fürdő - Békéscsaba - Árpád Fürdő - Békéscsaba - Árpád Fürdő -

Leírás

Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsabán a városközpont közelében, jól megközelíthetően helyezkedik el az Árpád sor és az Élővíz-csatorna között. Az Élővíz-csatorna melletti fekvés különleges természeti határt alkot, remek lehetőség a természeti környezet kialakítására

A strandfürdő az 1912-ben telepített Árpád-liget szomszédságában, Illés Dávid tervei alapján épült 1922-ben. A standfürdő kezdetben egyetlen nyitott vasbeton úszómedencéből állt.

A meglévő strand élővíz-csatorna felőli részén az eredeti fedett, török-fürdő jellegű épület a századelőn 1927-ben épült.

Az épületet a Békéscsabai Fürdő RT. útján Békéscsaba város lakossága Dr. Bertóthy István polgármester vezetésével építette. A terveket Böhm Henrik és Hegedűs Ármin műépítészek készítették Ez a gőz- és tisztasági fürdő bővült aztán, és lassan nagyvárosi strand lett.

A fürdő 1000 méter mélységűre tervezett mélyfúrású kútjának fúrása 430 m-nél megakadt. Ezt követően a strand területén több hideg vizes kút létesült, mely a strandmedence vízellátását, illetve felmelegítve a gőzfürdő meleg vízzel való ellátását biztosították.

Az első sikeres hévízkút 1959-ben létesült.
Az 1960-as évek közepén az uszoda és a lelátó megépítésével kapcsolódott össze a liget és a fürdő.

1964-ben új 50 m-es úszómedence létesült, amelyet 1970-ben vízvisszaforgató berendezéssel láttak el. Ezen a télen került először felállításra az úszómedence téli üzemét biztosító, tartószerkezet nélküli, belső túlnyomással üzemelő Graboplan sátor, mely technológia az óta is üzemel.

A század eleji meleg vizes kis fürdőből az 1960-as évektől úgy lett nagy városi strand, hogy átfogó és minőségi fejlesztés nem történt. Szükségessé vált fejlesztésre kiváló lehetőséget jelentett a Széchenyi Terv Túrizmus Fejlesztési Programja.

Az új Fürdő történetéről ...

A rekonstrukció a termálfürdők és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével valósult meg. A 2002-2003. években lezajlott felújításnak az volt a célja, hogy minden szempontból a század igényeinek, a természet és környezetvédelemnek, valamint a közegészségügy követelményeinek megfelelő és egyre több turistát is kiszolgáló fürdőlétesítmény alakuljon. A fejlesztés során arra törekedtünk, hogy egész évben a szórakozni, sportolni, az egészségesen élni akarók számára alkalmas, több generációt együtt kiszolgáló fürdő épüljön meg. Ez sikerült is. Megújult az uszoda a lelátóval, a termál medencék, a gyermek medence, a téli fürdő gyógymedencéi a szaunával, a gőzfürdővel és öltözőkkel. Új élmény- és tanmedence, játszótér, büfék kerültek kialakításra. A fürdőben a medencék és a sportpályák között ligetes, és napos területek váltják egymást. Egyéni, kifejezetten családias hangulatával a város gyöngyszemévé vált, amit a környékre érkezők sem hagynak ki.

A Jázmin Egészségcenter a szabadtéri, télen részlegesen fedett termálmedencékkel, az uszoda a lelátóépülettel egész évben fogadja a vendégeket. A strand- és tanmedence az óriáscsúszdával, valamint a gyermekmedence a nyári szezonban (májustól szeptemberig) várja a látogatókat. Az 1200 m2-es élményfürdőben pezsgőpadok, napozó sziget, pezsgőfürdő, és örvény található.

A fürdő 76 oC és 40 oC fokos, 1974, illetve a 800 méterről feltörő vizét az egészségügyi miniszter 2001-2002 években gyógyvízzé, a fürdőt 2006 évben gyógyfürdővé nyilvánította.
A gyógyvizes medencékben elsősorban izületi, reumatikus, és mozgásszervi betegségek kezelésére van lehetőség.

2004-től kezdődően balneológiai kezeléseket végzünk a "Jázmin Egészségcenter". A betegek gyógyulását orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna szolgálja. Gyógytornász vezetésével 18 éves kor alatti fiatalok számára csoportos gyógyúszásra is van lehetőség.

Térkép

Extra

A fürdő fontosabb jellemzői: Megnevezés: Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő
Üzemeltető, tulajdonos: Békés Megyei Vízművek Zrt.
Összes terület: 23.684 m2,
ebből vízfelület 2.684 m2
Medencék száma: 10 db
ebből gyógyvizes medence: 4 db
Kapacitás (látogatók száma): max. látogató - télen: 1.030 fő / nap
max. látogató - nyáron: 3.624 fő / nap
Gyógyvíz kémiai jellege: Alkáli hidrogén karbonátos gyógyvíz
hőfok: 76oC és 40oC

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!