Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
1894 Borvendéglő - Budapest

Közeli helyek

Étterem, vendéglő >> Étterem, vendéglő | Budapest

1894 Borvendéglő

Elérhetőségek

Cím: 1146 Budapest, Állatkerti út 2.
Tel.: +36 1 468 4041
Mobil:
Fax:
E-mail: borvendeglo@gundel.hu
Honlap: 1894borvendeglo.hu
GPS: LAT: 47.517094, LON: 19.076593

Nyitvatartás

"Testet éleszt és táplál a lakoma, de ami a lelket adja, az a bora." Vörösmarty Mihály

Fotók

1894 Borvendéglő - 1894 Borvendéglő - 1894 Borvendéglő - 1894 Borvendéglő - LOGO

Leírás

Az 1894 Borvendéglő hűs pincéjében minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere: finom borok, ízletes étkek mellett kellemes társaságban tölthetik az időt. Magyarország legjobb borászainak száznál több borából és a Gundel saját pincészetéből származó tokaji és egri borokból kóstolgathatnak kedvükre a vendégek. Egy pohár bortól kezdve, a borkóstolókon át a borvacsorákig a borélvezet számtalan formájának lehet részese a vendég.

A Borvendéglő a kóstoláson túl nagyszerű hely egy hangulatos vacsorához, vagy nagyobb rendezvényhez is. Vendégeinknek lehetősége nyílik arra is, hogy kiválasszák, mely borvidék, pincészet vagy borász borainak társaságában szeretnék eltölteni az estét, melyekhez konyhafőnökünk megkomponálja a kiválasztott borokkal harmonizáló ételsort.

A Borvendéglőbe érkezve, a hangulatos előteret követően két borospince tárul a szemünk elé: az egyik Lorántffy Zsuzsanna erdélyi fejedelemasszony nevét viseli, akinek Tokaj-hegyaljai "Oremus" szőlle-jében készült először tokaji aszúbor a XVII. század derekán, a másik Szent Orbánét, a szőlők és borospincék védőszentjéét, akinek szobrát borral szokták a szőlősgazdák megöntözni - hálaadásként a jó szüretért.

A pince falai mellett szép rendben sorakozó boros palackok egyszerre díszítőelemek és finom tartalmuk révén inspirálói is a hangulatnak. A két egymásba nyíló pincehelyiség nemcsak az utcáról, hanem a Gundel étterem felől is megközelíthető, ílymódon egyaránt kiváló helyszínéül szolgálnak zártkörű rendezvényeknek is.

Térkép

Extra

Borkóstolók
Borvacsorák
Gasztronómiai kalandozások
Boregyetem
Családi események és céges rendezvények

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!