Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Csongrád

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Csongrád

Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő
Csongrádi Gyógyfürdő és Strand, Városi Gyógyfürdő és Strand

Elérhetőségek

Cím: 6640 Csongrád, Dob út 3-5.
Tel.: +36 63 481 918, +36 63 483 918
Mobil:
Fax: +36 63 483 631
E-mail: idegenforgalom@csongrad.hu
Honlap: www.furdo-vendeghaz.hu
GPS: LAT: 46.709662, LON: 20.144784

Nyitvatartás

Hétfő: 7-20
Kedd: 7-20
Szerda: 7-20
Csütörtök: 7-20
Péntek: 7-22
Szombat: 8-22
Vasárnap: 8-20

Fotók

Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Úszómedence Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Tangentor Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Gyógymedence Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő - Régmúlt 1976

Leírás

Az Erzsébet Szálló közelében, árnyas fák karéjában található a csongrádi strandfürdő, mely 50 méteres úszómedencével, télen sátorral fedett tanmedencével, kisgyermekeknek pancsoló medencével várja a vendégeket. A 7000 négyzetméteres zöld felülete nemcsak napozásra, hanem kempingezésre is alkalmas.

Az 1000 méter mély termálkútból feltörő 46C°-os gyógyvíz az alapja a fürdő gyógyászati szolgáltatásainak. A karbonátos vizet ízületi, reumatikus betegségek kezelésére, nőgyógyászati megbetegedések utókezelésére alkalmazzák. A gyógyfürdőben a következő kezeléseket végzik reumatológus szakorvos felügyeletével: súlyfürdő, szénsavfürdő, tangentor, orvosi masszázs.

Medencék

Úszómedence
20 x 50 méteres, feszített víztükörrel
Vízhőmérséklet: 26 - 27 C fok

10 méteres átmérőjű meleg vizes fedett medence
Vízhőmérséklet: 34 - 36 C fok

Gyógy- úszómedence
Medence vizének hőmérséklete: 32-33 C fok

Pancsoló medence
mélysége: 8 cm - 48 cm

Termál medence
Medence vizének hőmérséklete: 34 - 35 C fok

Fürdőmedence - meleg vizes
Medence vizének hőmérséklete: 38 C fok

Fürdőmedence - hideg vizes szauna

A Csongrádi Városi Gyógyfürdő gyógyászati kezelések kiszolgálását is végzi, érvényes szerződéssel rendelkezik az OEP-el. A következő gyógy tényezők kiszolgálására jogosult a Gyógyfürdő:

Medencefürdő
Súlyfüdő
Szénsavfürdő
Orvosi gyógy masszázs
Tangentor

A fürdő nyitvatartási idő alatt az alábbi szolgáltatásokkal várja vendégeit:
Infraszauna
Finn szauna
Szolárium
Masszázs
Tangentor
Étterem (átjárás biztosított)
Gyermek játszótér

Térkép

Extra

A Fő utca két oldalán lévő gyönyörű platánsor között elhaladva jutunk a város központjába. 300-nál is több platánfa szegélyezi a Fő utcát. A szomszédos Dob utcában, hatalmas ligetes területen fekszik a gyógyfürdő. A strandfürdő 50 m-es úszómedencével, télen sátorral fedett tanmedencével és termál ülőmedencével várja a vendégeit. Az uszodába látogatók nemcsak úszhatnak és vízilabdázhatnak, hanem a kondicionáló termet is igénybe vehetik. Az 1000 m mély termálkútból feltörő, közel 60 ºC-os vizet 1976-ban az Egészségügyi Minisztérium gyógyvízzé nyilvánította. A gyógyfürdőben reumatológiai szakrendelés is biztosított - akár orvosi vényre felírt módon, akár fizető vendégként. A karbonátos gyógyvíz ízületi, reumatikus, nőgyógyászati betegségek megelõzésében vagy csupán az egészség megőrzésére is alkalmazható.


A strand mintegy 7000 négyzetméteres zöldterületén nyáron árnyékot adó fák alatt sátortáborozásra, lakókocsis nyaralásra - áramcsatlakozási lehetőséggel - külön terület áll a vendégek rendelkezésére - uszodai belépővel együtt. Lakókocsival termálfürdőt kereső vendégek részére, és edzőtáborozóknak kiváló lehetőség! A szépen gondozott füves terület alkalmas napozásra, labdázásra, lábteniszezésre.

úszómedence 50 m nyitott 1
tanmedence időszakosan fedett 1
gyermekmedence nyitott 1
gyógymedence nyitott 1
gyógymedence fedett 1

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!