Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Dagály Gyógyfürdő - Budapest

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Budapest

Dagály Gyógyfürdő

Elérhetőségek

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 36.
Tel.: +36 1 452-4556
Mobil:
Fax: +36 1 452 4501
E-mail:
Honlap:
GPS: LAT: 47.539520, LON: 19.061750

Nyitvatartás

Május 1-től 6-19 óráig mindennap.

A jegykiadás záróra előtt 1 órával befejeződik.
A medencetereket a fürdő zárása előtt 15 perccel már el kell hagyni.

E gyógyfürdő, eredetéből adódóan, leginkább egy strandra hasonlít, habár egy része egész évben nyitva tart. Közvetlenül a Duna partján fekszik, szép parkosított környezetben az Árpád híd és a Rákos-patak között, a főváros pesti oldalán, a XIII. kerületben, Angyalföld Vizafogó nevű részén.

Fotók

Dagály Gyógyfürdő - Dagály Gyógyfürdő - Dagály Gyógyfürdő - Dagály Gyógyfürdő - Dagály Gyógyfürdő -

Leírás

A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 m-es uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett, és azóta is széles körű gyógyszolgáltatást biztosít vendégei részére.

A 25 m-es vízszűrő-forgató rendszerű, sátortetős uszodát 1983-ban nyitották meg. Jelenleg 10 különböző formájú és hőmérsékletű medence található a kellemes, festői környezetben.

2000-ben a strand területén található 2 nagy méretű termál ülőmedencét átépítették 4 modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál ülő-, élmény és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást - pl. sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók - nyújt a fürdeni vágyóknak. 2002 nyarán megújult a gombamedence és a vese alakú medence, amelyet a tengerpart zúgását utánzó egyedi koncentrikus hullámokat keltő hullámgéppel láttak le.


Fürdőegységek

-Úszómedence I
-Úszómedence II
-Termál gyógymedence
-Lubickolómedence
-Gombamedence
-Élménymedence
-Termál ülőmedence
-Tanmedence
-Gyermekmedence
-Hullámmedence

További szolgáltatások:
-Orvosi gyógymasszázs
-Víz alatti vízsugármasszázs

Térkép

Extra

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!