Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Margitsziget - Budapest

Közeli helyek

Látnivalók >> Épületegyüttes, negyed | Budapest

Margitsziget
Margit-sziget

Elérhetőségek

Cím: Budapest, Margitsziget
Tel.:
Mobil:
Fax:
E-mail:
Honlap:
GPS: LAT: 47.525794, LON: 19.047761

Nyitvatartás

Fotók

Margitsziget - Margitszigeti Ásványvíz

Leírás

A 2,5 km hosszú, középen 500 m széles Duna-sziget a főváros legszebb parkja, nemzetközi hírű üdülő-, sport- és szórakozóhely. A középkorban különböző szerzetesrendek építettek itt maguknak templomot és kolostort. A XIII. század közepén IV. Béla emeltette a domonkos rendi apácakolostort, hogy itt helyezze el leányát Margitot. Ugyane század végén épült a ferencesek temploma és kolostora. Romjaik ma is láthatók.

A szigeten feltörő gyógyforrások hasznosítására uszoda és vízgyógyintézet csatlakozik fővárosunk egyik legszebb, legmodernebb luxusszállójához a Danubius Hotel Termálhoz. Közelében áll a Danubius Grand Hotel, patinás épületében sok világhíresség lakott. A Margit-hídról levezető úttal szemben, az esténként több színnel kivilágított nagy szökőkút előtt állították fel Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 100. évfordulója alkalmából Kiss István szobrászművész alkotását a Centenáriumi emlékművet.

A Margitsziget további látnivalói: a ferencesek templomának romjai a XIII-XIV. századból, a domonkos apácák templomának és kolostorának romjai, a rekonstruált premontrei templom, a művész sétány, sziklakert, rózsakert, zenélő kút, mini-állatkert, Palatinus strandfürdő, Hajós Alfréd Sportuszoda, Szabadtéri színpad.

A Margitszigeten barangolva még több kisebb szoborra, emlékműre, szökőkútra bukkanunk. Ha van időnk, két-három órát érdemes erre a sétára rászánnunk. Aki inkább két vagy négy keréken szeretné bebarangolni a szigetet, bérelhet kerékpárt vagy bingo hintót a helyszínen.

Térkép

Extra

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!