Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Pihenőház + - Nógrád

Közeli helyek

Szállás >> Vendégház | Nógrád

Pihenőház +
A Budapesti Vöröskereszt nógrádi pihenőháza

Elérhetőségek

Cím: 2642 Nógrád, Táncsics u. 26.
Tel.:
Mobil: +36 (70) 933 8110
Fax:
E-mail:
Honlap: www.voroskeresztbp.hu
GPS: LAT: 47.897456, LON: 19.046946

Nyitvatartás

Fotók

Pihenőház + - Terasz Pihenőház + - Tábla a ház falán Pihenőház + - Bejárat Pihenőház + - Hállószoba emeleteságyakkal Pihenőház + - Kerthelyiség Pihenőház + - Kerthelyiség

Leírás

Szociális üdültetések
Üdültetési programjainkkal azoknak kívánunk segíteni, akik szociális helyzetüknél, egészségi állapotuknál fogva nem tudják biztosítani családjuk vagy önmaguk számára a pihenést, kikapcsolódást.

Nyári gyermektáboraink segítenek a nehéz anyagi körülmények között élő családoknak gyermekeik szabadidejének hasznos eltöltésében, nyugdíjas üdültetéseink, kirándulásaink pedig közösségteremtő erővel bírnak a legidősebb korosztály számára.

A Budapesti Vöröskereszt nógrádi pihenőháza
Az üdültetések legnagyobb részét a Magyar Vöröskereszt 35 főt befogadó pihenőházában valósítjuk meg Nógrád községben. A nyári hónapokban gyermekeket, ősztől tavaszig nyugdíjasokat üdültetünk. A ház rendelkezésére áll az erdei iskola programoknak is.

Térkép

Extra

További információ a pihenőházzal kapcsolatban:
Sipos Anna: (70) 933 8110

Nógrádi ismertető
Nógrád község a Börzsöny koszorúzta festői szépségű völgyben fekszik. Egykori várispánsági központ, melyről a megye a nevét kapta Szent István király idején. A mintegy 9 hektáros vulkanikus sziklafennsíkon a Vár-hegyen már a honfoglalás idején is emelkedtek erődítmények. A bolgár és szlovák törzsek ezt az erődítményt felújították és tovább fejlesztették. 1685-ben a törökök által megszállt vár lőportornyába villám csapott és többé nem újították fel. Jelenleg a maradványok megóvásáról gondoskodnak és egy kellemes kirándulóhely a vár és környéke.

Ebben a kellemes környezetben kínálunk üdülési lehetőséget: A Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének tulajdonában lévő 1039 ˇm2 összközműves parkosított telken 180 m2 hasznos alapterületű téliesített (cirkófűtéses) Pihenőházban csoportos üdülés esetén 35 fő helyezhető el.


Földszint: 2 db 10 ágyas szoba (5 db emeletes ágy)
1 db 4 ágyas szoba (2 db emeletes ágy)
2 db zuhanyzó, WC-vel
1 db WC
1 db konyha
1 db ebédlő-társalgó
Emelet: 11 db fekhely


A szobák téli-, nyári ágyneművel vannak ellátva, ágyneműhuzatot biztosítunk. A konyha 35 fő részére felszerelt, főzési lehetőség biztosított, hűtőszekrényekkel ellátott. A társalgóban TV, videó áll a vendégek rendelkezésére. A házhoz fedett terasz tartozik ping-pong asztallal. A kertben homokozó, pihenőágyak, szalonnasütő, bográcsos főzés biztosított. Az épület részeként két további mellékhelyiség az udvarról megközelíthető. Ebédrendelési lehetőség, házhozszállítással, kedvező áron.Az üdülő a következő térítési díjak megfizetésével vehető igénybe:


Október 1. - április 30. 3000 Ft/fő/éj
Május 1. - Szeptember 31. 2000 Ft/fő/éj


•Szolgáltatási hozzájárulás: egyszeri 500 Ft/fő.
•10 főnél kevesebb létszám esetén 10% felárat számítunk fel.
•A ház igénybevétele Október 1. és Április 31. között minimum 10 fős létszámtól, legalább 3 napos igénylés esetén lehetséges.
•Ha az időjárás fűtést igényel, a téli szezonra vonatkozó térítési díjat kell fizetni. A fűtés bekapcsolását a helyszínen a Gondnoktól lehet kérni és ezzel egyidőben az üdülési díjkülönbözetet ki kell fizetni számla ellenében.
•Amennyiben az igénybevevő a házban vendéget fogad, azt köteles a Gondnokkal tudatni. Ha a vendég ottléte félnapnál hosszabb időtartamú, de az éjszakát nem tölti ott, úgy a mindenkori üdülési díj 50%-a fizetendő.
•Az igénylés elbírálása a jelentkezést követő 5 munkanapon belül történik, jelentkezési és kihasználtsági sorrendben. Az igénylő az igénylés elfogadása után 5 munkanapon belül köteles az üdülési díj teljes összegének 50%-át a -működtető- Budapesti Vöröskereszt, 1051, Arany János u. 31. házipénztárába befizetni (kérésre banki átutalással bemutatási kötelezettség mellett), a fennmaradó 50%-ot az üdülés megkezdése előtt minimum 2 héttel.
•Az üdülés meghiúsulása esetén, ha a lefoglalt helyet más csoport részére átadni nem tudjuk, az igénylő köteles az üdülési díj 50%-át kifizetni.
•A ház igénybevételekor a visszaigazolt Adatlapot, a teljes névsort, a befizetési bizonylatokat vagy azok fénymásolatát a helyszínen a Gondnok részére kell átadni.

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!