Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Dunaalmási Lovarda - Dunaalmás

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Pihenő hely | Dunaalmás

Dunaalmási Lovarda

Elérhetőségek

Cím: 2548 Dunaalmás, Duna sor 9.
Tel.:
Mobil: +36 (30) 309 2830
Fax:
E-mail: info@ketkemence.hu
Honlap: www.dunaalmasilovarda.hu
GPS: LAT: 47.729019, LON: 18.317578

Nyitvatartás

Hétfő: Szünnap
Kedd-Vasárnap:
de.: 09:00-13:00
du.: 14:00-18:00

Fotók

Dunaalmási Lovarda - Lovak Dunaalmási Lovarda - Lovak télen 1 Dunaalmási Lovarda - Lovak télen 2 Dunaalmási Lovarda - Lovagoltatás Dunaalmási Lovarda - Rétes sütés Dunaalmási Lovarda - Rétesek Dunaalmási Lovarda - Lovak

Leírás

A lovarda Dunaalmás területén található, közvetlenül a 10. számú út mellett.
Családias hangulatban, kedves, vendégekhez szokott lovakkal, játékos kutyusokkal, számtalan simogatni való kisállattal várja az idelátogatókat.
Itt visszamehetsz a történelembe sok száz évet, meg tanulhatsz lovagolni, íjászkodni, kopját vetni, tüzet rakni a szabadban, agyagedényt készíteni, énekelni, táncolni. Részt vehetsz, akár egyéni elképzelés szerinti lovas, vagy kocsi túrán, kalandtúrán, dinnye partin, éjszakai bátorságpróbán, vagy akár egy ókori légiós gyakorlaton is.
Jöhetsz egyénileg, barátokkal, családostul, vagy akár céges rendezvény keretében is. Lehet csupán fél óra, vagy néhány, de akár több napos is a kikapcsolódásra szánt szabadidőd – itt biztosan nem fogsz unatkozni, és maradandó élményekben lesz részed.
Képzelj el lovas túra keretében egy pincelátogatást, vagy amikor a lovakkal beállsz a Dunaalmási „Zöld Akác” vendéglő lovas parkolójába. Mire katonás vezényszóra leszállsz a „magas”lóról, a pincér már fel is vette a rendelést. Mire lazítottál a hevederen és néhány kedves szóval megdicsérted a lovadat, a pincér kint a szabadban már meg is terítette az asztalt, és tálalta az általad rendelt finomságokat. A „Lovas szendvics” kovászos uborkával Isteni! A kenyér héja persze a lovat illeti a régi szokás szerint. A szendvics előtt illik egy kis beherovkát inni, utána pedig egy pohár sört. Mindezek után hazafelé a még az is dalra fakad, aki sohasem énekelt mást, csak a „boci-boci tarkát. Ha a túra végére nagyon elfáradtál, az sem probléma, mert a lovak már ismerik az utat nappal és rossz látási viszonyok között egyaránt. Hihetetlen tapasztalatokkal rendelkeznek az egyensúlyukat néha elvesztő lovasokat illetően. Visszatérve a lovardába akár mély álomba is szenderülhetsz, hogy másnap kipihenten, felfrissülve, élményekkel gazdagodva útra kelhess és folytasd a munkádat a régi kerékvágásban. Hidd el, ez nem reklám! Próbáld ki legalább egyszer, és meglátod, hogy visszatérő vendég leszel. Tagja leszel egy olyan nagy családnak, akiket úgy hívnak, hogy Lovasok!

Térkép

Extra

A lovasoktatás leírása
Foglalkozunk gyermekek és felnőttek lovagoltatásával egyaránt, egyénileg vagy csoportos kötelékben is. Külön programunk van a teljesen kezdőknek, akik még soha életükben nem ültek lovon, és azoknak is, akik már lovagolnak valamilyen szinten. A lovaglás tanítása mindíg a karámban történik. Első lépésben megtanítjuk a leendő lovast a lovon, helyes testhelyzetben való ülésre. A második lépésben megtanítjuk, hogyan kell megindítani, megállítani a lovat, valamint hogyan kell irányt változtatni. Harmadik lépésben következnek a jármódok (lépés, könnyű ügetés, tanügetés, munka vágta, vágta). Persze mindez nem az egyik pillanatról a másikra történik, hanem a módszeres tanulás során. Akik valamilyen szinten tudnak lovagolni, azoknak természetesen bizonyos lépcsőfokok kimaradnak. Miután a lovas elsajátította karámban az alapokat, és biztonságosan ül a lovon, ekkor következhet a tereplovaglás, ami igazi lovas élményt nyújt.

Lovasterápia
A lovasterápia gyűjtőfogalom, mely magába foglalja azokat az intézményhez kötött, orvosi indikáció alapján terápiás céllal alkalmazott, kezelés jellegű, egyéni, vagy csoportos fejlesztéseket, melyek a lovaglás, illetve a lóval való foglakozás és tevékenységek hatásait használják fel.
Célja: a sérülés/károsodás, a fogyatékosság/zavar, az akadályozottság/korlátozottság ismeretében a ló és a lovaglás hatásainak felhasználása a minél gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érdekében.

Ágai, amelyekkel foglalkozunk:
Hippoterápia: neurofiziológiai gyógytorna kezelés
Gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna:a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, részképesség problémákkal küzdő, látás-, és hallássérült, hiperaktivitással és figyelemzavarral valamint beszéd problémákkal küzdő gyerekek és fiatalok fogyatékosság specifikus fejlesztése.

Ogonovszky Veronika:
Gyógytornász, hippoterapeuta. Gyógytornász diplomáját 1998-ban szerezte a POTE Egészségügyi Főiskolai Karán. Diplomadolgozatában már ekkor a hippoterápiával foglalkozott. Elvégezte a Magyar Lovasterápia Szövetség 2 éves képzését, mely jelenleg Magyarországon a legmagasabb szintű lovasterápiás végzettség.
Jelenleg a Dunaalmási Lovardával együttműködve gyógypedagógiai lovagoltatást végez. A hippoterápiához szükséges speciális kiképzést több lóval is elkezdték. Céljuk, hogy magas színvonalú hippoterápiás és gyógypedagógiai foglalkozásokat tartsanak és minél több sérült részesülhessen lovasterápiás fejlesztésekben.

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!