Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Egri Törökfürdő - Eger

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Eger

Egri Törökfürdő

Elérhetőségek

Cím: 3300 Eger, Fürdő u. 1-3.
Tel.: +36 36 511 816
Mobil: +36 36 511 815
Fax:
E-mail: torokfurdo@egertermal.hu
Honlap: www.egertermal.hu
GPS: LAT: 47.898578, LON: 20.382106

Nyitvatartás

Várhatóan 2009 őszétől látugatható újra.

Fotók

Egri Törökfürdő - Rekonstrukció tervképe Egri Törökfürdő - Rekonstrukció tervképe Egri Törökfürdő - A törökfürdő belső tere Egri Törökfürdő - Dögönyöző Egri Törökfürdő - Bejárat

Leírás

Várhatóan 2009. ősztől várja vendégeit az északi régióban egyedülálló, nemzetközi szinten is ritka számba menő Törökfürdő.
Az épületben nem csak medencék lesznek (ilidzsa), hanem a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is. Emellett a kávézó, a masszázsok és az esztétikai elemekkel és hangulatos megvilágítással kialakított pihenő részek tovább erősítik a törökös hangulatot. A Törökfürdő, egyediségét a török hangulatú, relaxációt nyújtó fürdőzés és masszázs jelenti. A vendégek számára az építészeti kialakításokkal a török kor hangulatát idézzük fel. Nyáron egy közlekedőn keresztül lehetőséget biztosítunk az Egri Strand- és Termálfürdő területére való kijárásra is, így növelni tudjuk a Törökfürdő befogadó képességét.

Fő szolgáltatásai a Törökfürdőnek:
- különböző hőfokú medencék
- gyógymasszázs, török és vizes masszázs
- gőzfürdő és szauna, hideg merülő fürdő
- esztétikusan kialakított hangulatos pihenőhelyek
- relaxációs helyiségekben hang és fényterápia
- orvosi szoba, tangentor- kezelés, Caracalla kád
- kávézó

A Törökfürdőben nem csak szórakozási és kikapcsolódási, hanem gyógyászati szolgáltatásokat is igénybe vehetnek az ide látogatók.

A török fürdőt 1610 és 1617 között, a török hódoltság ideje alatt a törökök építették, akkor rituális célokra. Már akkor is, de azóta folyamatosan gyógyítási célokra használják, mint az ország legaktívabb radontartalmú fürdőjét. A fürdő használata fájdalom- és gyulladáscsökkentő, az endorfin felszabadítását fokozza. A zöldesbarna Zsolnay kerámialapok és az arany kupola megnyugtató látványt nyújtanak.

Térkép

Extra

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!