Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Hungarospa Hajdúszoboszló - Hajdúszoboszló

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Hajdúszoboszló

Hungarospa Hajdúszoboszló
Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Elérhetőségek

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.
Tel.: +36 52 558 558
Mobil:
Fax: +36 52 360 039
E-mail: info@hungarospa.hu
Honlap: www.hungarospa.hu
GPS: LAT: 47.450220, LON: 21.400681

Nyitvatartás

Gyógyfürdő
egész évben: 7.00-19.00

Strandfürdő
május 1- 31: 8.00-18.00
június 1-14: 8.00-19.00
június 15-aug. 20: 8.00-20.00
augusztus 21-31: 8.00-19.00
szeptember 1-30: 8.00-18.00

Aquapark
május 1- 31:
(szombat, vasárnap): 12.00-16.00
június 1- 30: 10.00-18.00
aug. 21-31: 10.00-18.00
július 1-től aug. 20: 10.00-19.00
szept. 1-30-ig
(szombat, vasárnap): 12.00-16.00

Uszoda
június 16- aug.31: 9.00-19.00
szept. 1- júni. 15
(hétköznap): 15.00-19.00
(hétvégén): 9.00-19.00

A méltán híres Hungarospa Hajdúszoboszló fürdőkomplexum gyógyfürdő, strand és aquapark részlegeivel várja látogatóit!

Fotók

Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló - Hungarospa Hajdúszoboszló -

Leírás

A gyógyfürdő

A termálfürdő épülete 1999- ben teljesen megújult. A modern kétszintes épületben a gyógyászati kapacitás a duplájára nőtt. Négy új nyitott medence épült, melyekben a különböző attrakciók segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. E nyitott medencéket körülölelik a tágas közlekedő folyosók. A termálfürdő csarnokában három fedett 32, 36,38 C hőfokú gyógyvizes medence található.

A medencecsarnok felújítására 2002 őszén került sor a Széchenyi Terv támogatása segítségével. Szintén ekkor épült a az úgynevezett kádfolyosó feletti emeleti szárny, ahol elsősorban a szomszédos Aqua-Sol szálloda vendégei részére alakítottunk ki kezelő helyiségeket.
A földszinten, a bejárattól balra három orvosi rendelő, kezelőhelyiségek és a gyógytornaterem, tangentor kezelőhelyiségek találhatók.
Az emeleten masszírozók, kezelőhelyiségek és tágas pihenők várják a vendégeket.

A gyógyulni vágyóknak elkülönített pihenőparkban biztosított a pihenés.
Akik idegenkednek a természet nyújtotta gyógyulástól, bizonyosan megváltoztatják a véleményüket, ha a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben kezeltetik magukat.

A gyógyvíz ereje és egyéb gyógytényezők együttes hatása eredményezi, hogy ezrek lelnek nálunk gyógyulásra. A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. Az idült mozgásszervi betegségeknél, kopásos, degeneratív betegségeknél a tapasztalatok szerint az orvos előírásait betartók több, mint 90 százaléka szépen javul.

A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések ( ekcéma, pikkelysömör ) kezelése során is észlelhető. Ortopédiai műtéteken átesett betegek rendszeresen látogatják fürdőnket utókezelés céljából. Jó eredmény érhető el agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében.

A szoboszlói víz jó hatású nőgyógyászati gyulladások esetén is. Meddő nők két-háromszor megismételt kúrák után gyakran számoltak be fogamzásról. Ennek magyarázata, hogy vizünkben bitumenhez kötődve ösztrogén is tatlálható.

A gyógyfürdőben több, mint negyven féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. A különböző gyógykezeléseket kombinálva alkalmazzák. Többek között masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elktroterápiás kezeléseket és alegmodernebb szoft lézer kezelést is alkalmaznak.

A strand

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő nemcsak a gyógyulni vágyókat vonzza. A nyári főszezonban a strandturizmus hódít. A 30 hektáros parkban elterülő strand május 1-tol szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek nyernek felüdülést 13 medencéjében, köztük a hullám, pezsgő, gyerek és élménymedencékben. Májusban és szeptemberben a strand a vendégforgalomtól függoen csökkentett számú medencével üzemel. Az üzemelo medencékrol aktuális tájékoztató a strandfürdo fobejáratánál található, információ kérheto továbbá telefonon az 52/558-551-es telefonszámon ( utazási irodánkban ).

A Széchenyi terv jóvoltából 2002- ben teljesen megújult a strand infrastruktúrája , az Európai Uniós követelményeknek megfelelo új, vízforgató-szurő rendszerben üzemelő medencék épültek. Az igazi szenzáció azonban az úgynevezett mediterrán tengerpart, mely 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A fokozatosan mélyülő, hullámzó óriásmedence a csónakázótótól gáttal van elválasztva, látványát kalózhajó, világítótorony teszik teljessé. Homokos partja és a pálmafák a tengerparti fürdőzés élményét keltik.

2005-ben ismét kedveskedetünk a vendégeknek néhány kisebb fejlesztéssel. A gyógyvizes pezsgőmedencénél napárnyékolót állítottunk fel az erős sugárzás ellen. A mediterrán tengerpart óriás medencéjében élethû bálnafarok kandikál ki a vízből.

A gyermekmedencék terében pedig attraktív állatfigurákat helyeztünk el. A pancsoló medencénél mosolygó fókák és teknősök, a gyerekmedencében lévő vízilovak a fényképezkedő vendégek nagy kedvenceivé váltak.

Az aquapark

A családi vízi szórakoztatási örömöket szem elõtt tartva a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 2000-ben megépíttette a strandon Magyarország elsõ csúszdaparadicsomát.A szükséges elemeket Spanyolországból rendelték meg. Az új turisztikai termékhez nagy segítséget nyújtott az Európai Unió PHARE Regionális Kísérleti Programjától kapott pályázati támogatás és a Gazdasági Minisztérium kamattámogatása. Az Aquapark a hazai és külföldi vendégek körében egyaránt óriási népszerûségre tett szert.

A 12 méter magas indítótoronyból indulva kilenc különféle pályából választhatnak a nagy csobbanás szerelmesei. Van itt négypályás versenycsúszda, kétféle kamikáze, óriás csavarcsúszda, "fekete lyuk", és "õrült folyó". Utóbbiakon kizárólag extra úszógumikkal csúszhatunk.

Az apróságokat a tengerparti világ csobogói, a medencében álló élethû elefántjai, két gyermekcsúszda, valamint fajátszótér kápráztatja el!
A csúszdapark a strand hátsó részén lévõ egy hektáros területen található, szerelmesei délutáni vagy egész napra szóló karszalag belépőt válthatnak.

Mivel az Aquapark kapacitása már az elsõ két évben kicsinek bizonyult, ezért 2002-ben területét duplájára bõvítettük, valamint 3 új csúszdaelem épült (Niagara, big hole, twister) , így a csúszdák összhossza meghaladja az 1 km-t.

Aki elfárdt a csúszdázásban a sodrófolyóban vagy a 3 új strandmedencében pihenheti ki magát ( felnőtt, gyermek és bébimedence ) A bébimedencében vizivár várja a legapróbbakat.

Térkép

Extra

2009 decemberére várhatóan az új Aqua Palace részleg is megnyílik majd.

Az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő Hajdúszoboszlón, Európa legnagyobb fürdõkomplexumának részeként jön létre.

Az élményfürdő 15000 m2-en, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!