Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Hevesi Strandfürdő - Heves

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Heves

Hevesi Strandfürdő

Elérhetőségek

Cím: 3360 Heves, Arany János út 41.
Tel.: +36 36 346 869
Mobil:
Fax:
E-mail:
Honlap: www.heves.hu
GPS: LAT: 47.589885, LON: 20.285783

Nyitvatartás

SAJNOS NEM ÜZEMEL

Fotók

Hevesi Strandfürdő - Fürdőző nő szobra Hevesi Strandfürdő - Tervezett fürdőkomplexum

Leírás

Az önkormányzat korábbi döntéseinek megfelelően a strand megnyitásával kapcsolatos tevékenységek elkezdődtek.

Kiindulási alapként a már korábban megterveztetett úszómedence és gyermekmedence vízjogi létesítési tervei szolgáltak. Ezek a tervek a jogszabályi változásoknak megfelelően aktualizálva lettek, engedélyük érvényessége meghosszabbításra került. Ezek a tervek és engedélyek azonban, csak a gépészeti részekre vonatkoztak, nem tartalmazták a medencék építészeti kialakítására vonatkozó elképzeléseket, illetve a kiszolgáló műtárgyak, épületek terveit.
A most elkészült tervdokumentáció a fürdő megnyitásához nélkülözhetetlenül szükséges részeket már tartalmazza:

a területen lévő közművezetékek felújítása, cseréje (víz, szennyvíz, csapadékvíz, gáz és elektromos vezetékek)
úszó- és gyermekmedence kialakítása
kabinok és öltözők felújítása, korszerűsítése
új vizesblokk építése (zuhanyozók, öltözők)
Az egyes építmények, épületrészek elhelyezésének tervezése úgy történt, hogy megépítésük, közművezetékeik kiépítése a lehető leggazdaságosabban kivitelezhető és működtethető legyen.

A kiszolgáló létesítmények méretezésének alapja, fürdők esetében a medencék vízfelületének nagysága. Így ez alapján kerültek meghatározásra az öltöző, WC, zuhanyzó, kézmosó stb. szükséges darabszámai. Természetesen akadálymentes vizesblokk is készül, ahol a kerekesszékes közlekedés is biztosított lesz.

Az öltözők, zuhanyozók, WC-k, kézmosók egy része a termálvizes medencéhez a lehető legközelebb került megtervezésre, hogy a későbbi őszi (esetleg téli) fürdőzéskor rövid úton megközelíthetőek legyenek.

A tervdokumentáció úgy készült el, hogy lehetőséget biztosítson egy második ütemben megvalósítható fejlesztésnek. (csúszdamedence, wellness rész, szállás kialakítása, termálmedence korszerűsítése és fedése). A szállás és wellness, a régi kádfürdő részen lesz tervezhető, és szervesen kapcsolódik majd a jelenlegi ütemhez.

Jelenleg a tervdokumentáció engedélyeztetése folyik. Az engedélyezés ideje alatt készülnek a kivitelezési tervek, amelyek a kivitelezési közbeszerzés alapjául szolgálnak.

Az úszó- és gyerekmedence gépészeti terveit az S-TERV Kft. készítette, Sallai Zoltán vezető tervező irányításával.

Az építészeti tervdokumentációt a JATERV Kft. készítette, Jászai Péter építész vezető tervező irányításával.

Térkép

Extra

Név: Hevesi Strandfürdő
Telefon1: +36 (36) 346869
Telefon2: +36 (36) 346869
Fax: +36 (36) 346869

Víz típusa: egyszerű, vasas, jódos, termálvíz

Gyógyjavallatok: idült kopásos (degeneratív) csont és izületi megbetegedések inaktív stádiumai, idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések (pl.: rheumatoid arthritis, köszvény, Bechterew-kór stb.) inaktív stádiumai, izomreumatizmus, általános szellemi és fizikai kimerültség

Akadálymentesített: igen

Leírás: A strand területén 3 medence várja a fürödni vágyókat kellemes, virágokkal, lombos fákkal díszített környezetben. Kiegészítő szolgáltatások: étkezési lehetőség, szállás lehetőség


Nyitott Medence
Felület (m2): 900
Hőmérséklet (C°): 26


Nyitott Medence
Felület (m2): 150
Hőmérséklet (C°): 38

Nyitott Medence
Felület (m2): 40
Hőmérséklet (C°): 32


---------------------------------------------------------------------------------

Szuromi Rita, a Heves Megyei Hírlap újságírója tette fel azt - a minden bizonnyal városunk polgárait is foglalkoztató- kérdést, amely a hevesi strand nyitásával, jövőjével és továbbfejlesztésével kapcsolatos.
Csáki Zsigmond polgármester úr válaszlevele az alábbiakban olvasható.

Évtizedek óta húzódó történet a hevesi termál strandfürdő sorsa. A fürdő jövőjéről a tulajdonos önkormányzatnak kellett volna már több, mint tíz évvel ezelőtt határoznia. A 121/1996. Kormányrendeletben azt is meghatározták, hogy 2000-re mindenkinek át kell állnia a vízforgatós rendszerre. Aztán még adtak több határidő módosítással összesen hat évet. Sajnos, a korszerű hidraulikával jelenleg nem rendelkezik egyetlen egy itteni medence sem, ami bármikor csatlakoztatható egy vízforgató berendezéshez.
Még 2000-ben létezett is olyan támogatási forrás, melyre e témában lehetett jelentkezni. Gyógy- és termálfürdők vízforgató berendezéssel történő felszerelése (SZTP-2004-TU-21) címen 2004-ben külön pályázat volt e célra.
A hevesi termálfürdő-együttes egy komplexum, melyben az összes fürdővel kapcsolatos épületet, kertet és a kempinget találjuk. A fürdőszakmai vélemények alapján a Viczán-tó szomszédsága egyedi fejlesztési lehetőségeket adhat.
A tó közös hasznosításával nem csak egy melegvizes fürdő lesz a többi környékbeli fürdő mellett. A jövőben a fő cél a látogatottság, így a bevétel növelése kell legyen, hiszen ez teremtheti meg az alapot a további fejlesztésekhez, egy egyszeri nagymérvű beruházás megvalósításához, annak pénzügyi törlesztéséhez.

A fürdő felújításának, fejlesztésének részeként a városvezetés terve az, hogy a fürdő hozzájusson az ominózus vízforgató berendezéshez is. A város jelenlegi saját anyagi forrásai összes pályázati önerőként nem érik el a 70 millió forintot. A vízforgató költsége maga mintegy 30-35 millió forint. Pályázati úton, az önrész magántőke működtetési célú bevonásával újulhat meg a fürdő. Közös üzemeltetésre már volt vállalkozói javaslat, de eddig a város érdekeit teljes körűen szolgáló ajánlat nem született. Minden törvényes szakmai és jogi eszközt meg akarunk keresni arra, hogy Heves és környéke polgárai egy több évtized után megújuló termál strandfürdőbe jöhessenek. A bevétel növelése az idény meghosszabbításával, a vendégkör bővítésével, plusz (pl. gyógyászati) szolgáltatások bevezetésével, a környezet hangulatosabbá tétele révén érhető el.
Érdemes lenne együttműködni egy partner kórház, rendelőintézet reumatológiai-balneológiai részlegével. Ezek a célkitűzések egyenként erősítik egymást, bármelyik javítása esetén javul a másik hatékonysága is.
Nőni fog a forgalom, ha a strandon üzemel egy egész évben működő szauna, csúszda és egyéb élményelemek. Ha a lepusztult kabinokat felújítjuk, ha a nagymedencét téliesítjük, ideiglenes vagy végleges tetővel látjuk el, ha a kempingbe minőségi vendég-szálláshelyeket létesítünk, ott, vagy a strandon üzemeltetünk teniszpályát, tekepályát, fittnestermet, akkor nőni fog a turizmus, és vele a bevétel.
Fontos lenne utazási-irodaszerű marketing módszerekkel a régi és új külföldi (keleti és nyugati) vendégeket toborozni, a 6-8 napos strand-pihenés után 2-3 napos országjáró (Budapest, Mátra-Bükk) busztúrákat szervezni részükre.

Lehetnének a strand területén rendszeres kiállítások, promóciós bemutatók, Heves Expo, Marci Fesztivál, valamint évfordulós osztályoknak, baráti kollektíváknak találkozók, strandbulik szervezése, strandkoncertek, strand-diszkó.
De nincs vízforgató, a kormányrendelet miatt és a hatósági engedély hiányában tilos tehát 2007. január 01-től közfürdőként üzemelni. A 121/1996. kormányrendelet rögzíti, mely esetekben adhat az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az ÁNTSZ országos vezetőjeként felmentést vízforgató berendezés létesítése és üzemletetése alól. Előtte azonban a gyógyvízzé nyilvánítás mielőbbi folyamatát újra meg kell kezdenie a tulajdonos önkormányzatnak, összefogva Gyöngyössel és más érintett városokkal.

A jó víznek nincs politikai ellenfele.

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!