Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Igali Gyógyfürdő - Igal

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Igal

Igali Gyógyfürdő

Elérhetőségek

Cím: 7275 Igal, Rákóczi tér 30.
Tel.: +36 82 573 059
Mobil:
Fax: +36 82 573 058
E-mail: gyogyfurdo-igal@axelero.hu
Honlap: www.igal.hu
GPS: LAT: 46.541801, LON: 17.943721

Nyitvatartás

Nyitva tartás:

Május 01-től Szeptember 30-ig 8:00-19:00
Október 01-től Április 30-ig 9:00-18:00

Igal legnagyobb lehetősége a gyógyító vízben rejlik, amelyet a múlt század negyvenes éveiben fakasztottak a régi vásártéren felállított fúrótorony segítségével. A kezdeti feltételezésekkel ellentétben - miszerint olaj van a térségben - 651 méter mélységből 81 fokos, kiemelkedő gyógyhatásáról híres víz tört felszínre. A hatvanas években aztán megszületett a döntés: épüljön gyógyfürdő a településen.

Fotók

Igali Gyógyfürdő - Az új árnyékoló, madártávlatból Igali Gyógyfürdő - Árnyékoló a külső medencével Igali Gyógyfürdő - A fedett fürdő medencéje Igali Gyógyfürdő - Családi és gyermek medencék, minicsúszda Igali Gyógyfürdő - Családi és gyermekmedencék, csobogó Igali Gyógyfürdő - Az óriás-csúszda Igali Gyógyfürdő - Úszómedence

Leírás

Igal fürdőjét a 651 m mélységből felszínre törő, 76 °C-os alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos termálvíz táplálja. A termálvíz számos betegség kezelésére és megelőzésére van kedvező hatással:

-reumás mozgásszervi betegségek, sérülések utáni keringési zavarok, izületi bántalmak, nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésében,
- ivókúraként anyagcsere- és emésztési zavarok,
- jód tartalma miatt sebek gyógyítására,
- bróm tartalma kedvezően befolyásolja az álmatlanságot és az ideges nyugtalanságot,
- fluorid tartalma a fogszuvasodás ellen véd.

A fürdőben főként termálvizes medencék vannak 2-2 fedett és nyitott termálmedence (32-38 °C); 1 hideg vizes (25 °C) 33 m hosszú, 15,5 m széles, 2,20 legnagyobb mélységű úszómedence; 1 Castiglione típusú, olasz licence alapján kivitelezett hideg vizes medence, valamint 3 többfunkciós medence (gyermek-, ülő- és kisebb úszómedence).

A fürdő szolgáltatásai

A fürdőben nemcsak medencék várják az ide látogatókat, hanem számos gyógy- és egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnek.
Medencék:
- 2 db fedett termálmedence (34-38 °C),
- 2 db nyitott termálmedence (32-34 °C),
- 1 db úszómedence (25 °C),
- 1 db Castiglione medence (25 °C),
- 3 db gyermekmedence.

A Castiglione medence kivételével (ahol a vízforgatás megoldott) a medencék vízcseréje töltő-ürítős technológiával megoldott.

Gyógyszolgáltatások:
- tangentor,
- gyógytorna,
- gyógyító masszázs,
- súlyfürdő,
- talpmasszázs.

Egyéb szolgáltatások: pedikűr, manikűr, fodrászat, masszázs, pezsgőfürdő, kozmetika, gyermekjátszótér, pingpong, lengő teke, kosárlabda, kispályás foci.

Térkép

Extra

1962. augusztus 20-án két medencét adtak át itt, ezeket három évvel később téliesítettek, így szolgáltatásait egész évben igénybe lehetett venni. 1967-ben úszómedencét és három gyermekmedencét építettek, majd nyolc esztendővel később újabb medencével bővült az intézmény, amelynek területe időközben nagyobb lett, hiszen a tanács egy jelentős földterületet vásárolt a domboldalban.

A többségében önkormányzati tulajdonú igali fürdő, amely 2002-ben volt éppen negyven esztendős, 2001 tavaszától gyógyfürdőként üzemel. Vize alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyagok miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, valamint a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások - enyhítését, s jótékony hatással van urológiai bajokra és gerincbántalmakra is.

Emellett használják idült hörghurut, melléküreg-gyulladás, gyomor- és bélhurut, savtúltengés, gyomor- és nyombélfekély, valamint aranyér kezelésére is. Ivókúraként anyagcserezavarok, emésztési rendellenességek, bélrenyheség, érsipolyos megbetegedések esetére ajánlják a szakemberek. Jódtartalma miatt sebeket, érsipolyos bántalmakat gyógyít, brómtartalma az álmatlanságtól szenvedőkön segít, fluoridja pedig óvja a fogakat.

Az intézmény fejlődése 2003-ban sem állt le, nyáron átadták a fedett fürdőt, ahol valamennyi egészségügyi szolgáltatást egy helyen élvezhetnek a vendégek. Ezzel együtt már változatos fürdőzési és gyógyulási lehetőséget vehetnek igénybe az alábbi medencékben, amelybe a 76 Celsius fokos csodálatosan gyógyhatású, különböző hőfokra állított termálvizet töltenek:

- kettő nyitott termálmedence (32-34 C)
- úszómedence (25 C)
- Castiglione medence (25 C)
- három gyermekfürdőző (30 C)


A fürdő több szakembert - orvost, masszőrt, tornászt, két víz alatti masszázskezelőt - alkalmaz, akik hasznos tanácsokkal látják el a gyógyulni, regenerálódni vágyókat. Az évek során jelentős számú egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnek a látogatók: van tangentor, gyógytorna, gyógyfrissítő és talpmasszázs, súlyfürdő, pedikűr és manikűr. Mindezek mellett számos sportolási lehetőség van: gyermekjátszóteret, kosárlabdapályát, építettek, de nem feledkeztek el az asztalitenisz és a labdarúgás szerelmeseiről sem. A gyógyvíz mellé az üzemeltetők számos programot kínálnak: kirándulási lehetőség nyílik, kulturális programokat rendeznek, különösen a nyári hónapokb

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!