Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Tölgyes Termálvizű Strand - Jászapáti

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Jászapáti

Tölgyes Termálvizű Strand
Tölgyes Termálfürdő, Apáti Gyógyvíz

Elérhetőségek

Cím: 5130 Jászapáti, Gyöngyvirág út 22.
Tel.: +36 57 440 353
Mobil:
Fax:
E-mail: info@tolgyesstrand.hu
Honlap: www.tolgyesstrand.hu
GPS: LAT: 47.505367, LON: 20.141298

Nyitvatartás

Főszezoni nyitvatartás /június 1. - augusztus 31./
Vasárnap - Csütörtök: 8-19-ig,
Péntek - Szombat: 8-21-ig.

Elő és utószezonban /májusban és szeptemberben/
Naponta 8-19-ig.

Jászapáti egyik nevezetessége a nátrium-hidrogén-karbonátos vizű strandfürdő, amely az 1960-as évek elején épült. 2002 tavaszára sikeresen befejeződött a gyógyvízzé minősítés. A 45 °C-os víz egy 805 m mély kútból tör a felszínre. A fürdő nyári szezonban 5 medencével (gyógy-, gyermek-, kör-, tan- és termálmedence), téli szezonban 2 fedett medencével várja a pihenni vágyókat. A strandhoz tartozik egy 240 férőhelyes, háromcsillagos, füves talajú kemping, amely igen kedvelt a külföldi vendégek körében is.

Fotók

Tölgyes Termálvizű Strand - Termálvizes gyógymedence Tölgyes Termálvizű Strand - Gyógymedence Tölgyes Termálvizű Strand - Élménymedence Tölgyes Termálvizű Strand - Gyógymedence Tölgyes Termálvizű Strand - Gyógytorna Tölgyes Termálvizű Strand - Úszómedence Tölgyes Termálvizű Strand - Gyermekmedence csúszdával Tölgyes Termálvizű Strand - Gyermekmedence Tölgyes Termálvizű Strand - Aranyhalak

Leírás

A nyári szezonban egy úszómedence, 2 gyógymedence, egy élménymedence és egy pancsoló medence üzemel. Téli szezonban fedett úszómedence és gyógymedence, a szabadban pedig a gyógymedence üzemel.

A fürödni vágyókat különböző kedvezményekkel várjuk: a felnőtt, a nyugdíjas és a diák jegy mellett kedvezményt biztosítunk 16 óra után (télen 12 óra után), 7 belépésre jogosító bérletet, valamint havi bérletet is lehet váltani, valamint úszóbérletet, mely a reggeli órákra szól.

A kemping szolgáltatásait igénybe vevő vendégeknek 30 napon túli tartózkodás esetén 15 %, április és október hónapban 20 % kedvezményt adunk. Kempingünk elfogadja a nemzetközi kempingszövetség igazolványát, melynek felmutatása esetén további 10 %-os kedvezményt adunk.

A strandfürdőben és a kempingben üdülési csekket is elfogadnak:

Térkép

Extra

Jászapáti a Tisza és a Zagyva folyó közötti síkságon terül el. Városunk egyik nevezetessége a nátrium-hidrogén-karbonátos vizű strandfürdő, amely az 1960-as évek elején épült. 2002 tavaszára sikeresen befejeződött a gyógyvízzé minősítés. A 45 °C-os víz egy 805 m mély kútból tör a felszínre. A fürdő nyári szezonban 5 medencével (gyógy-, gyermek-, kör-, tan- és termálmedence), téli szezonban 2 fedett medencével várja a pihenni vágyókat. A strandhoz tartozik egy 240 férőhelyes, háromcsillagos, füves talajú kemping, amely igen kedvelt a külföldi vendégek körében is. Az aktív pihenést szolgálják a strand területén található teniszpályák és a homokos talajú futballpálya.

A Jászapáti hévízkút gyógyhatását térd- és csípőizületi arthrosisos megbetegedésben szenvedő betegek körében mutatták ki. Az Apáti gyógyvizet elsősorban mozgásszervi megbetegedésben szenvedő betegek keresi fel, ezen kívül a víz alkalmas baleseti és műtéti utókezelésre, rekreációra. A gyógyvíz hatásának jeleként a fürdőkúra elején úgynevezett fürdőreakció jelentkezhet, amely kisebb szédülésben, rosszabb közérzetben, kissé fokozott fájdalmakban nyilvánulhat meg. Ezek a fürdőreakcióra jellemző tünetek spontán, esetleg 1-2 fürdőkezelés kihagyása után megszűnnek. A gyógyulni vágyóknak el szeretnénk mondani, hogy a hetente, kéthetente 1-2 alkalommal való fürdés általában nem elegendő a tartós gyógyuláshoz, hanem kúraszerűen kell fürdeni. Minimum 2 héten keresztül naponta 2 x 20 perc fürdést javasolnak a reumatológus orvosok.

nyári szezonban kettő gyógymedence, egy élménymedence, egy tan és egy pancsoló medence üzemel. Téli szezonban fedett úszómedence és gyógymedence, a szabadban pedig a gyógymedence üzemel.

A fürödni vágyókat különböző kedvezményekkel várjuk: a felnőtt, a nyugdíjas és a diák jegy mellett kedvezményt biztosítunk 16 óra után (télen 12 óra után), 7 belépésre jogosító bérletet, valamint havi bérletet is lehet váltani, valamint úszóbérletet, mely a reggeli órákra szól.


A strandfürdőben és a kempingben üdülési csekket elfogadunk, az aktuális árainkról tájékozódjon a honlapokról!

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!