Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Karcag

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Karcag

Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő

Elérhetőségek

Cím: 5300 Karcag, Fürdő út 3.
Tel.: +36 59 312 353
Mobil:
Fax:
E-mail:
Honlap: www.nkvizkft.hu
GPS: LAT: 47.386844, LON: 20.839455

Nyitvatartás

júli.1. - aug. 31.
9.00 - 20.00-ig
Az év többi részében
9.00 - 19.00-ig
Uszodahasználat minden nap
6.00 - 8.00-ig

Fotók

Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Élménymedence Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Csúszda medencével Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Gyógymedence Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Élménymedence Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Hangulat Karcag Városi Gyógyvizű Strandfürdő - Fedett medence

Leírás

A város nyugati részén található a Városi Gyógyvizű Strandfürdő, mely egész évben várja a látogatóit. Nyáron 5 nyitott medencével - melyből egy uszoda - télen egy nyitott medencével és egy fedett uszodával üzemel. 2004-ben megépült egy korszerű látványmedence, melyben sodrófolyosó, pezsgőfürdő és dögönyöző élményelemek kerültek kialakításra, a vendégek nagy örömére.

A sportoláshoz nyáron rendelkezésre áll egy kispályás futballpálya, röplabdapálya és lehetőség van asztaliteniszezésre is.
A fürdő belépő árai szolidak, időszakos és napi kedvezmények biztosítottak.

A létesítmény vízigényét az ivóvízen túl 2 db hévízkút vize biztosítja. A strandfürdő mögötti területen található az 1.497 m talpmélységű hévízkút.
A gyógyvíz minősítése 1999-ben megtörtént, mely nátriumkloridos hidrogénkarbonátos és igen sok ásványi anyagot tartalmazó hévíz, így összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, egyes bőrbetegségek gyógyítására.
A víz hőfoka kútfejen mérve 70 oC. Kitermelhető vízmennyiség 1.000 l/perc.
A másik kút a Nagyvénkerti vízműtelepen lévő (korábban ivóvízkútként üzemelt) 600 m talpmélységű termálkút, melynek vize kútfejen mérve 40 oC. Kitermelhető vízmennyiség 800 l/perc.
Ezen kutak vizével kerül megtöltésre a fürdő 4 medencéje. A látványmedence feltöltése hálózati ivóvízről történik. A medencék vizének vízminőségének meg kell egyeznie az ivóvíz minőségével.

A 7.000 mg/l mennyiségű ásványanyag a környező települések hévizeihez képest igen magas, azonban a kiváló gyógyhatásán túlmenően a Na-klorid a kút termelőcsövének felső 20-30 m-ben kirakódást okoz. Tisztítása a termelőcső kiszedésével, csőcserével történik, majd e kemény sóképződményt 30 %-os sósavval maratjuk le a cső faláról.
A fürdő medencéinek használtvize nyílt csapadékvízelvezető rendszeren az Északi Zápor-tározóba, majd az I. sz. belvízfőcsatornába, innen a Hortobágy-Berettyóba jut. A kibocsátott használtvíz összsótartalma változó, 2.800-5.500 mg/l, így a határértéket kismértékben túllépi.
A használtvíz kibocsátására a fürdő rendelkezik önellenőrzési tervvel és a Környezetvédelmi Hatóság részére a mért vizsgálati eredmények megküldésre kerülnek.

A fürdővíz vegyszeres kezelése azon medencéknél van alkalmazva, mely medencék szűrő-forgatóval vannak ellátva, így a látványmedence és az uszoda esetében. Ezen medencék pH beállító vegyszere a sósav, fertőtlenítő vegyszere a Na-hypoklorit, illetve a klórgáz.
Ezen medencék vize mindaddig nincs leengedve, amíg a vízminősége megfelel az ivóvíz szabványnak előírtaknak

Térkép

Extra

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!