Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Gyógy és Termálfürdő - Kistelek

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Kistelek

Gyógy és Termálfürdő
Kisteleki Termálfürdő, Sportcsarnok és Rendezvényház

Elérhetőségek

Cím: 6760 Kistelek, Kossuth Lajos u. 5-7.
Tel.:
Mobil:
Fax:
E-mail:
Honlap: www.kistelek.hu
GPS: LAT: 46.470246, LON: 19.979399

Nyitvatartás

kedd, szerda, csütörtök:
14.00 - 20.00 óra

péntek, szombat:
14.00 - 22.00 óra

nyugdíjasok részére:
kedd, csütörtök:
8.00 - 12.00 óra

Fotók

Gyógy és Termálfürdő - Fedett medencék Gyógy és Termálfürdő - Fedett medencék Gyógy és Termálfürdő - Fedett medencék Gyógy és Termálfürdő - Szauna Gyógy és Termálfürdő - Gyógy és Termálfürdő - Úszómedence

Leírás

A városközpontban a Sportcsarnok és Rendezvényházban található, zárt légterű kisteleki termálfürdő hévize, mintegy 2000 méter mélyről, 84C° hőmérséklettel tör a felszínre.

Termálfürdő

A szakértők megállapítása szerint a víz nátriumhidrogén-karbonátban, metakova-savban gazdag, igen lágy, fluoridos jellegű, mely kiválóan alkalmas elsősorban ízületi- és mozgásszervi megbetegedések valamint nőgyógyászati panaszok kezelésére.

A termálvíz ezen jótékony hatásait kihasználva fürdőnk 2006-tól gyógyászati szolgáltatásokat (pl.: gyógy- és vízitorna, masszázskád) is kínál, melyeket az érdeklődők akár orvosi beutalóval, kedvezményesen is igénybe vehetnek.

Wellness szolgáltatások

A családias hangulatú fürdőnkben három medence várja vendégeinket. Az uszodatérbe belépve a 34C° fokos vizű, három élményelemet kínáló ülőmedence látványa tárul elénk. A 38C° fokos gyógyvízű termálmedencében felhevült test a kellemesen langyos hőmérsékletű, 50 négyzetméteres úszómedencében hűlhet le. Aki még nagyobb forróságra vágyik, az a két szárazszauna egyikében hódolhat szenvedélyének.

A fürdőszint felett található galéria zárt bokszai gyógykezelésekkel, iszapkezeléssekkel, masszírozással várják a fürdőbe látogatókat. Fürdőnk így nem csak gyógyulásra, de betegségek megelőzésére, felüdülésre, ellazulásra, szórakozásra is alkalmas szolgáltatásokat kínál önnek és családjának.

Térkép

Extra

Általános tudnivalók
A fürdő területére belépni csak érvényes fürdőjeggyel lehet. Bejárata a sportcsarnok felől közelíthető meg. Az öltözőkhöz vezető folyosón található a jegyautomata, melynek kezelésében az intézmény alkalmazottai készségesen segítenek addig, míg a vendégek nem tanulják meg a működtetését. A fürdőjegyeket a belépés után a fürdő területén a fürdőmesternek kell leadni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az öltözőket meg kell cserélnünk, mert a hölgyeknek nagyobb a helyigényük a ruházat cserélése közben. A fürdő területén hivatalosan 50-60 fürdőző tartózkodhat, az öltöző szekrények mennyisége ennek a létszámnak felel meg. Az úszómesternél értékmegőrző szekrényeket szerelünk fel, ami ingyenesen vehető igénybe.

A medencék használata előtt a zuhanyozás kötelező, a medencetérbe lépni csak a lábmosók használata után lehet. A tanmedence 0,8m mély, és 10m hosszú, hőmérséklete 30 celsius fok. Az élménymedence mélysége 0,9m, három élményelemet tartalmaz és hőmérséklete 34 celsius fok. A termálmedence 0,8m vízének hőmérséklete a legmelegebb, 38 celsius fok.

A víz ideális lazító közeg, mely tulajdonságot kihasználva a jövőben programokat is szerveznénk a fürdő területeére. Ilyen lesz például meghatározott időpontokban a vízi gimnasztika bevezetése. Kedvcsinálónak egy kis ismertető róla: legjobb módszer a kötőszövetek feszességének fokozására, és hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól. Edzés közben a víz felhajtóerejének köszönhetően kíméljük az izületeinket és a gerincet. Nyújtja, erősíti és lazítja az izmokat. Általa megélénkül a keringés és a méregtelenítés. További programként babaúszást szeretnénk bevezetni, hiszen ezt nem lehet elég korán elkezdeni.

Szolgáltatások
A melegvízben kilazult izmok másik kényeztető módszere a masszázs. A fürdő területén két masszőr dolgozik nyitvatartási időben. Árlistájukat megtalálhatják az öltözőkben, illetve a hirdetőtáblánkon. Előzetes bejelentkezést az úszómesternél is tehetnek.

A fürdőben két szauna található. Szauna alatt száraz, forró levegőjű helyiséget értünk, melyben a hőmérséklet a 100 celsius fokot is elérheti. A páratartalom nagyon alacsony, legfeljebb 10%. Az izzasztókamrába olyan erős hőhatásnak vagyunk kitéve, hogy utána gondoskodnunk kell arról, hogy testünket visszahűtsük a normális hőmérsékletre.

A szaunázásról
Kötelező a tisztító tusolás szaunázás előtt, hogy eltávolítsuk a bőrről a zsírréteget, valamint a kozmetikummaradványokat. Tusolás után törölközzünk meg és száraz bőrrel menjünk a szauna fülkébe, mert a vizes bőr késlelteti az izzadást. Törölköző vagy bérelhető lepedő használata kötelező minden testrészünk alá, amely a fa részekkel érintkezik. Nem csak a testi higiéniát szolgálja, de enyhíti a forró pad hőjét is.

A szaunában először legalább 8, legfeljebb 15 percig hevítse testét. Izzadás után a tusolás kötelező. A szívtől legmesszebb lévő testrészeknél kezdje az öblítést. A jéghideg víz összehúzza az ereket, melyek utána hirtelen kitágulnak. Egymás után többször is lehet szaunázni, de egy-egy bent tartózkodás között ajánlatos a pihenés. Folyadékot csak a szaunázás előtt, vagy utána igyunk, közben nem ajánlatos. Szervezetünk a folyamat alatt víztartalékainak 20%-át is elveszítheti, ezt szaunázás után pótolja. A szaunát minden fürdővendég saját felelősségére használhatja. Gyerekek csak felnőtt kíséretében tartózkodhatnak a fülkékben.

A szaunázás jótékony hatásai:
- Méregtelenít és salaktalanít
- Bőrünk megőrzi természetes feszességét, rugalmasságát.
- Erősíti a szívet és az érrendszert, javítja a vérkeringést.
- Megszünteti a stresszt.

További tudnivalók, szabályok
- A házirendet kérjük betartani!
- Az épület és így a fürdő területén a dohányzás tilos!
- A fürdőt nem látogathatják lázas, fertőző betegek, illetve ittas személyek.

Testünknek már az úszás is jót tesz, de ha e mellett meleg vízben tartózkodunk és mozgunk, annak különleges élettani hatásai vannak: szervezetünk megnyugszik, pihen. Adjuk meg neki ezt a lehetőséget.

Szeretettel várunk minden fürdőzni vágyót!

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!