Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Kőteleki Termálstrand - Kőtelek

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Kőtelek

Kőteleki Termálstrand

Elérhetőségek

Cím: 5062 Kőtelek, Szabadság úti sportpálya
Tel.: +36 56 496 060
Mobil:
Fax:
E-mail: GESZ@dunaweb.hu
Honlap:
GPS: LAT: 47.331028, LON: 20.425242

Nyitvatartás

június 14-től szeptember 14-ig, naponta 10 órától 19 óráig.

A kőteleki 1983-ban tanmedencének épült termálvizes (alacsony keménységű, alkálihidrogénkarbonátos, kloridos jellegű hévíz) medence.

Fotók

Kőteleki Termálstrand - A kőteleki medence

Leírás

Méretei:
- alapterülete: 25 x 11 m
- mélysége 0,9 métertől 1,4 méterig folyamatosan mélyül

A tanmedence üzemeltetési feltételei szerinti szociális helységekkel rendelkezik. Bár tanmedenceként épült, mégis kedvelt termálturisztikai bázis vált belőle az évek alatt. Hiánypótló szerepet tölt be azon Tisza menti települések között, ahol a Tisza homokos partja vonzerőként adott, azonban az időjárási viszonyok annak élvezetét jelentősen befolyásolják. Külföldiek és belföldiek egyaránt választják a kőtelki pihenést, éppen a fürdőzési lehetőségek miatt, sőt a régió más településein szállást keresők is felkeresik a kőtelki termálmedencét.

A termálmedence mellett, vele egy telken található egy jó állapotban levő füves sportpálya, kiszolgáló helyiségeivel. A kiszolgáló épületben büfé is működik.

Térkép

Extra

Az 1980-as években indult az országos tanmedence építő program, melynek keretében Kőtelken megyei vezetéssel a helyi termálvízre alapozva kutat nyitottak meg, és tanmedencét építettek. A vizet termálvízként minősítették. A tanmedence üzemeltetési feltételei szerint szociális helyiségeket is átadtak. Azóta műszaki felújítás, bővítés gyakorlatilag nem történt, eltekintve az évenkénti közel fél millió forintos karbantartási tevékenységtől. A Tanmedence tulajdonosa ma a Kőtelek Községi Önkormányzat, üzemeltetője a helyi Gazdasági Ellátó Szervezet.

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!