Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/hunspa_info/Connections/dbadat.php on line 9
Leányfalu - Strandfürdő - Leányfalu

Közeli helyek

Szabadidő, Wellness >> Gyógyfürdő | Leányfalu

Leányfalu - Strandfürdő

Elérhetőségek

Cím: 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond utca 142.
Tel.: +36 26 383 370
Mobil:
Fax:
E-mail: info@leanyfurdo.hu
Honlap: www.leanyfurdo.hu
GPS: LAT: 47.719247, LON: 19.090247

Nyitvatartás

Egész évben nyitva:

Pénztár: 6-18 óráig
Nagyöltöző és ruhatár: 7-19 óráig
Kisöltöző: 6-19 óráig

Fotók

Leányfalu - Strandfürdő - medencék Leányfalu - Strandfürdő - Fürdő medence Leányfalu - Strandfürdő - Madártávlatból az úszómedence Leányfalu - Strandfürdő - Melegvízű gyógymedence Leányfalu - Strandfürdő - esti fürdőzés Leányfalu - Strandfürdő - esti fürdőzés Leányfalu - Strandfürdő - esti hagulat

Leírás

A Leányfalui Strand- és Termálfürdő Budapesttől 27 kilométerre, a festői Dunakanyarhoz vezető 11-es főút mellett található. A Duna partján csodálatos zöldövezetben kialakított strand legfőbb értéke a föld mélyéről feltörő gyógyvíz.

2003-ban az elvégzett vizsgálatok alapján a termálforrásból jövő vizünket az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőhelyi Főigazgatóság gyógyvízzé minősítette, melytől elsősorban a mozgásszervi megbetegedésben szenvedő betegek panaszainak csökkenése és gyógyulása várható. A gyógyvíz közismert gyógyhatása, hogy megnyugtat, csökkenti, vagy megszünteti az ideg- és izomfájdalmakat.

A következő jelentősebb lépés 2005. év végén következett be: az Önkormányzat, az üzemeltető és a KÓPÉ úszóiskola szerződést kötöttek arra, hogy az úszóiskola fejlesztéseket végez, melyekért cserébe medencehasználati jogot szerez 10 évre. Így került télire sátor az úszómedence fölé, és épült meg a tanmedence, mely már megfelelt az uniós szabványoknak.

Hasonló léptékű fejlesztés valósult meg 2006. október és december között. A régi, rossz állapotban lévő ülőmedencét két részre osztottuk. A kisebbik, 100 m2 vízfelületű medencét gyógyvizes medencévé alakítottuk át, melyben az 56 0C-os vizet hőcserélővel hűtjük le 37-39 0C-ra. A medence töltő-ürítő rendszerű, hogy a gyógyvízben található gyógyhatású anyagokat a vegyszeres kezeléssel ne tegyük tönkre.

A nagyobb medencében - 500 m2 felülettel - élményelemek: nyakzuhany, hátmasszírozó, és pezsgőlapok találhatók. A jelenlegi előírásoknak megfelelően vízforgatásos technológia biztosítja a jó vízminőséget. Az élménymedence vize 30-32 °C.

2007. június közepére elkészült a népszerű, L-alakú strandmedence átalakítása is. Új burkolat, vízforgató és élményelemek kerültek beépítésre. A medence hőmérséklete 29-31 °C, a vízmélység 80-150 cm.

2007. nyarán megkezdődött az építkezések miatt rossz állapotba került területek rendezése, füvesítése.

A fürdő bejárata visszakerült a parkolónál található főépülethez. A látogató itt találja az újonnan elkészült, fűtött öltözőt, valamint vizesblokkot. A főépülettől fűtött járdán közelíthető meg a két melegvizes medence.

Strandunk legfőbb értéke a gyógyvíz, de rögtön utána következik a csodálatos, zöldövezeti környezet a Duna partján. A területen ősfák alatt pihenhetnek az árnyékot kedvelők, de nagy területen tudnak a napimádók is barnulni. Azok, akik megéheznek vagy megszomjaznak strandolás, fürdés közben, 10 büfé és étterem kínálatából válogathatnak. Egy hideg sör vagy forró tea az évszaktól függően, a sült kolbász, főtt kukorica, sült hal, fagylalt, vagy éppen egy pizza szinte kötelező részét képzik annak az élménynek, amit a strand nyújtani tud vendégeinek.

2007. június közepén elkészült a strandmedence felújítása is, melyhez az önkormányzat biztosított forrást. A medence vízforgatót kapott, és kicserélték a burkolatokat. Nyakzuhany és pezsgőlapok kerültek beépítésre. A medence környezetét is rendezték: viacolor burkolat és füvesítés készült.

A kisebbeknek a csúszdákkal és vízköpő delfinekkel ellátott gyermekmedencén kívül a játszótér is önfeledt szórakozást nyújt.

Sokak kedvence a homokos foci- illetve kézilabdapálya is.

A fürdőben jelenleg 6 medence működik:

- Melegvizes élménymedence.
- Melegvizes gyógymedence.
- 50 m-es úszómedence (a téli szezonban sátorral fedett).
- Tanmedence (a téli szezonban sátorral fedett).
- Strandmedence (télen nem üzemel).
- Gyerekmedence (télen nem üzemel).

A leányfalusi strand az 1970-es évek elején épült. Kezdetben a Vízmű üzemeltette, majd a rendszerváltás után (1992-ben) önkormányzati tulajdonba került. A következő időszakban az önkormányzat által bérbe adott strandot vállalkozók üzemeltették. A 2002-ben megválasztott képviselő-testület a bérleti jogviszony rossz tapasztalatai miatt megszüntette a több mint tíz éves gyakorlatot, és úgy döntött, az üzemeltetést saját kezébe veszi. E feladat ellátására az Önkormányzat 2003-ban megalapította a Leányfalu Termálfürdő Kft-t.

A Kft. egy lelakott, az elmulasztott fejlesztések miatt korszerűtlen, rossz műszaki állapotban lévő, elhanyagolt strandot örökölt. Az első év legnagyobb kihívása az volt, hogy sikerül-e a strandot a szezon elején megnyitni. Hála az érintettek összefogásának és a dolgozók áldozatos munkájának, májustól már fogadhattunk vendégeket. Ettől az időszaktól kezdve új fejezet kezdődött a leányfalui strand életében. Kevés pénzből, helyenként korlátozott mennyiségű tapasztalattal, de nagy lelkesedéssel sikerült a változó jogszabályoknak megfelelve, a fürdőző vendégek igényeit a lehetőségekhez mérten kiszolgálva működni, és a strandot kis lépésekben fejleszteni. Elsőként az 50 méteres medence kapott vízforgatót.

Térkép

Extra

A fürdőzés mellett a további szolgáltatásokat vehetnek igénybe vendégeink:

- jégpálya,
- szauna, (bejelentkezés és információ: 70/978 4352),
- masszás (bejelentkezés: 20/368-6957),
- pedikűr (bejelentkezés: 30/431-7190).

 

Veszprém a királynék városa

Várjuk szeretettel
nyári programjainkkal,
megújult belvárosunkkal!